De Salesforce April 2018 release is gelanceerd. Emark houdt je graag op de hoogte van de nieuwe functionaliteiten.

De highlights van deze release zijn:


Belangrijk om aan te stippen:


Lightning Homepage

De look and feel van Marketing Cloud dashboard en navigatie is aangepast. Hierdoor kom je makkelijker en sneller bij relevante onderdelen terecht na het inloggen. Een paar van de veranderingen die je terug gaat zien:


Google Analytics 360 integratie

Een onderdeel van de integratie met Google Analytics 360 in Marketing Cloud is het kunnen analyseren van data dat wordt verzameld buiten de Marketing Cloud. Hierdoor krijg je een beter overzicht van wat er is gebeurd na het opzetten van jouw customer journey. Binnen Journey Builder bestaat nu de mogelijkheid om een dashboard te genereren waarmee je de engagement van jouw website en e-mails kan visualiseren en analyseren.
 
Journey Builder: Einstein Splits
Vorig jaar is Einstein Engagement Scoring gelanceerd en met deze release gaan we nog een stapje verder met Einstein Splits in Journey Builder. Kort samengevat: je kan met Einstein Engagement Scoring snel zien hoe jouw subscribers zijn gesegmenteerd in groepen als:

Deze segmenten worden automatisch aangemaakt door de Engagement Scoring en kan je vervolgens gebruiken om je journey efficiënter in te richten.
 
Content Builder: Enhanced Dynamic Content
Het nieuwe Enhanced Dynamic Content block zorgt ervoor dat je met één klik talloze varianten van content blokken in je e-mail kunt krijgen. Hierdoor kun je sneller en makkelijker gepersonaliseerde content maken.
 
Distributed Marketing: Quick Send
Deze tool geeft je meer controle over de look and feel van je e-mails tijdens het B2B salestraject. Met een combinatie van Marketing Cloud en Sales Cloud kun je een gepersonaliseerd bericht sturen naar je potentiële klanten zonder de huisstijl te breken.
 
Social Studio: Instagram Publishing
Met de nieuwe update van Social Studio is het nu mogelijk direct berichten op Instagram te plaatsen zonder de mobiele app te gebruiken.
 
Databescherming en Privacy
Vrijdag 25 mei is het zover en gaat de GDPR in voor de EU-landen. Om hier correct mee om te kunnen gaan, zijn er in Email Studio twee belangrijke functionaliteiten toegevoegd. De eerste functionaliteit is het recht om vergeten te worden. Dit is toegevoegd in Contact Builder waardoor je maar op één plek een contactpersoon hoeft te verwijderen. De tweede functionaliteit is het aanhouden van het juiste niveau van consent. Dit kan worden toegevoegd door het DoNotTrack script waardoor e-mail opens en clicks niet worden getrackt.